* Karaveli Yoga & Plates

Yoga kelimesi Sanskritçe’de "Bütünlük" hem de "Disiplin" anlamına gelir. Bizi meydana getiren fiziksel,ruhsal(enerji) ve akılsal vücudumuzu bir bütün olarak algılayarak disipline etmemize yarayan bir çalışmadır. Yoga bir din değildir.Bir yaşama biçimidir. Yoga Evrensel bir sanattır. Yoga 5.000 yıldır uygulanmaktadır. Bedensel ve akıl sağlığımızı iyi veya kötü olarak bizzat kendimiz yaratırız.Eğer yorgun,dermansız,sinirli ve üzüntülü bir hayat sürüyor isek bunda çoğunlukla kendi kusurumuzun (hatamızın) büyük payı vardır.

SOLUNUM (PRANAYAMA)

Sağlıklı nefes alıp vermek neden önemli? Kanın temizlenmesi,hücrelere bol oksijen zehirli maddelerin atılması, Konsantrasyon Artışı, Stresten arınmak, Kendimizi enerjik ve iyi hissetmek.

PRANA-YAMA

Prana (vital air or energy)hava ve havadaki yaşam enerjisi Yama Hayat enerjisinin kontrol edilerek yönlendirilmesi Solunum kendimizi iyi hissetmek ve sağlıklı olmak için her zaman kullanabileceğimiz karşılığında bir bedel ödememiz gerekmeyen inanılmaz bir enerjidir.

Solunum(PRANAYAMA)

Düzgün nefes alıp vermenin diğer yararları,İç organlara masaj, Solunum sisteminin temizlenmesi, Kalp,damarlara destek, Kanın temizlenmesi,ücuttaki zehirli maddelerin atılması(karbondioksit)için sağlıklı nefes alıp vermeliyiz. Solunum sırasında akçiğerlerimizin genişleyip daralması,karın bölgesine nazikçe masaj yapılmasına sebep olur.Sindirim organlarımız Karaçiğer,böbreklerimiz vs bu masajdan olumlu yararlanırlar.Göğüs kafesimizin daralması ve genişlemesi sayesinde koroner damarlarımızdaki tıkanmalar önlenir,kolestrol ve triglyceri’de seviyemiz düşer,stresten kaynaklanan yüksek tansiyon,uykusuzluk,baş ağrıları,sinirlilik ve huzursukluk gibi rahatsızlıklarımızdan kurtulmamıza yardımcı olur. Sağlıklı nefes alıp vermeyi başarmak spor çalışmalarımızda başarımızı artırır. Kronik soğuk algınlığı,Sinüzit,alerji,horlama vs gibi rahatsızlıklarımızdan kurtulmamıza yardımcı olur. Solunum çalışmaları her yaşta herkes tarafından yapılabilir. Her yerde,günü her saatinde yapılabilir.Solunum Tekniklerinden Sürekli ve Kalıcı Yararlanabilmek için Düzenli Olarak Temiz Havada ve Doğru Şekilde Pratik Yapılmalıdır.Solunum Tekniklerini uygulayıp tam verim alabilmek için: Düzenli Pratik yapmak, Dik duruşta (oturarak,ayakta,yaslanarak)yapmak, Temiz havada yapmak.

 

Dersler

Başlangıç Seviyesi

Bu derslerde Hatha Yoganın temelleri verilir.Bu dersler bedenin sesini dinlemeye başlamak için önemli bir adım.Bu derslere diğer zorlayıcı derslerin daha emniyetli ve bilinçli yapılabilmesi için her yeni gelen öğrenci katılmalı.Derslerde hareket içerisinde temelin sağlamlığına önem verilerek,vücuttaki spiraller ve nefes,gövdenin merkezi rahat olacak şekilde uygulanır.Vinyasa (Hareket ve Nefesin birlikte aktığı ve bir hareketin diğerine bağlandığı bir uygulama şekli) ile Hatha Yoganın temel hareketleri ve Güneşe Selam uygulaması dersin içeriğini oluşturur.İstenirse hep Başlangıç seviyesinde kalınabilir yada 5-6 dersten sonra Orta seviyeye geçmek mümkün.

Orta Seviye

Dersler yavaş tempoyla başlar daha sonra hareketleniyor ve derinleşiyor.Bu derslerde,Yoga’nın zemini olan Bandhalar yani enerji kilitleri açıklanır ve uygulanır,yoga hareketlerinin ileri seviye teknik detayları verilir.

İleri Seviye

Her seviyeye açık dersler.Bu derslere yoga tecrübesi olanların katılmasını tavsiye ederiz. Solunumkendimizi iyi hissetmek ve sağlıklı olmak için her zaman kullanabileceğimiz karşılığında bir bedel ödememiz gerekmeyen inanılmaz bir enerjidir.

Solunum(PRANAYAMA)

Düzgün nefes alıp vermenin diğer yararları:İç organlara masaj, Solunum sisteminin temizlenmesi.Kalp,damarlara destek.Kanın temizlenmesi,ücuttaki zehirli maddelerin atılması(karbondioksit)için sağlıklı nefes alıp vermeliyiz. Solunum sırasında akçiğerlerimizin genişleyip daralması,karın bölgesine nazikçe masaj yapılmasına sebep olur.Sindirim organlarımız Karaçiğer,böbreklerimiz vs bu masajdan olumlu yararlanırlar.Göğüs kafesimizin daralması ve genişlemesi sayesinde koroner damarlarımızdaki tıkanmalar önlenir,kolestrol ve triglyceri’de seviyemiz düşer,stresten kaynaklanan yüksek tansiyon,uykusuzluk,baş ağrıları,sinirlilik ve huzursuzluk gibi rahatsızlıklarımızdan kurtulmamıza yardımcı olur.Sağlıklı nefes alıp vermeyi başarmak spor çalışmalarımızda başarımızı artırır.Kronik soğuk algınlığı,Sinüzit,alerji,horlama vs gibi rahatsızlıklarımızdan kurtulmamıza yardımcı olur.Solunum çalışmaları her yaşta herkes tarafından yapılabilir.Her yerde,günü her saatinde yapılabilir. Solunum Tekniklerinden Sürekli ve Kalıcı Yararlanabilmek için Düzenli Olarak Temiz Havada ve Doğru Şekilde Pratik Yapılmalıdır.Solunum Tekniklerini uygulayıp tam verim alabilmek için:Düzenli Pratik yapmak,Dik duruşta (oturarak,ayakta,yaslanarak)yapmak,Temiz havada yapmak.

YİN YOGA

Yin Yoga dersleri diğer yaptığımız akış derslerini tamamlayan bir ders oluyor.Hem fiziksel açıdan hem meditatif,hem yavaş,hem his açısından.Bedende diğer dersler kas üzerinde çalışırken bu derste daha çok bağ dokular eklemler üzerinde ve beli esnetmek üzere oluşuyor.

AİLE DİZİMİ NEDİR?

Aile Dizimi, aile yapısının derinliklerinde saklı dinamikleri aydınlatan güçlü ve çözüme odaklı bir terapi yöntemidir. Bu yöntem, aileyi düzenleyen ve yöneten ancak konuşulmayan bilinçaltı kurallarını ortaya çıkarır. Bu yaklaşıma göre yaşamımızda tekrarlanan sorunlarımızın kaynağı aile dinamiklerinde saklıdır. Aile bireylerinden birinin acı çekmesi, önceki aile bireylerinin kadim kuralları bozmasıyla olur. Bu nedenle dizimlerde, bireye ayrı bir varlık olarak değil, kendi ailesinin ve ait olduğu diğer sistemlerin parçası olarak bakılır. Bireyin problemleri, ait olduğu grup bağlamında araştırılır. Örneğin: Huzursuzluğun, büyükannenin ölü doğmuş bebeğiyle bağlantılı olabileceği; eşle yaşanan zorlukların, annenin eski sevgilisine dayanabileceği; sağlık problemlerinin, hiç hatırlanmayan bir aile bireyinin uğradığı haksızlıktan kaynaklanabileceği ortaya çıkabilir. Grup çalışmalarında, aile bireylerini temsilen seçilen kişilerin dizilmesiyle ailenin dinamikleri ortaya çıkar. Bu dinamiklerde tıkanmalar ya da blokajlar görülebilir. Bunların sadece fark edilmesiyle bile rahatlama hissedilir ve sevgi düzenlerinde hizalanma başlar. Bu enerjetik değişimler, bireylerin günlük hayatında hafifleme ve ilişkilerinde rahatlama olarak yansır. Çalışmalara katılanlar, genellikle ailenin içindeki blokajlar ortaya çıktığında ve bunların altında yatan sevgi potansiyeli hissedildiğinde derinden etkilenirler. Aile Dizimi çalışması, grup dinamiği üzerinden gelişen ve tüm katılımcıları eşit bir şekilde içine alan ve besleyen bir süreçtir. Bir günlük workshop çalışmasında en fazla yedi- sekiz katılımcının aile dizimi açılabilir. Dizimi açılmayan katılımcılar da temsilci rollerini üstlenerek gelişen grup dinamiğine dahil olurlar. Katılımcıların rahat kıyafetlerle gelmeleri önerilir.Katılacaklar önceden rezervasyon yaptırması gerekir..