* Karaveli Yoga & Plates

 

 

Pilates eğitmeni olmak ciddi bir iş. İnsan bedeni üzerinde bir değişim yaratmak, insan sağlığına dokunmak ciddi bir sorumluluk!

 

Mezunlarına, Karaveli Yoga&Pilates Home’de Pilates eğitmeni olarak çalışma imkanı sunulacak olan bu kapsamlı eğitim, hayatınızı değiştirebilir.

Eğitim Programının İçerik Dağılımı

1. Anatomi ve Hareket Bilimi

2. MAT 1: Başlangıç ve orta seviye egzersizler

3. MAT 2 : Orta ve İleri Seviye Egzersizler, Ek Malzeme Kullanımları

4. MAT Dersleri Katılım/Gözlem

5. Kendi Dersini Verme Uygulaması

6. Tamamlayıcı Dersler

a. Potansiyel Bedensel Rahatsızlıklar ve Çözümleri

b. Kişisel Gelişim Uygulamaları

c. Eğitmenlik Stili ve İletişim

d. Ders Tasarlama Prensipleri

e. Pazarlama Bilgisi

 

Bu Programa Kimler Katılmalı?

• Pilates eğitmeni olmak isteyenler

• Pilates yapmayı çok sevip, bedenini iyi tanımak isteyenler

• Pilatesi hobi olmaktan çıkarıp, profesyonel kariyeri yapmak isteyenler

• Kendi Pilates uygulamasında uzmanlaşmak isteyenler

• Öğrenmeyi sevenler

• Öğretmeyi sevenler

Sık Sorulan Sorular:

Bu programın, diğer programlardan farkı nedir?

* En kapsamlı içeriğe sahip olması sayesinde, tek eğitimle, tam donanımlı eğitmenler yetiştirmesi * Pilatesi derinlemesine öğretirken, aynı zamanda eğitmen olmayı öğretmesi * Yoğun anatomi temeli üzerine kurulu olması * Sadece teori değil, yoğun uygulama ve gözlem içermesi dolayısıyla uzmanlaşma sağlaması * Öğrenmeye ve öğretmeye kalbini adamış, hayatının yönünü Pilates ile tamamen değiştirebilmiş, Burcu hocamız tarafından verilmesi

Çok uzun bir Pilates geçmişim yok. Ben de bu programa katılabilir miyim?

Eğitim programımız, sıfırdan başlayarak donanımlı bir eğitmen olmaya giden zengin bir içerikten oluşuyor. Pilatese dair A’dan Z’ye her şeyi öğretiyoruz. Bu nedenle, katılımcılarımızda bir Pilates geçmişi aramıyoruz. Daha önceden Pilates yapıyor olmanız ise tabiki bir artı olacaktır.

Anatomi ve/veya Hareket Bilimine dair hiç bir bilgim yok. Bu benim eğitmen olmamı engeller mi?

Bedensel eğitim veren bir kişin, insan vücudunun tüm parçalarına ve çalışma sistemlerine dair derin bir bilgi birikimi olması gerektiğini düşünüyoruz. 

Eğitimden sonra nasıl iş bulacağım?

Eğitim sürecinde başarı ile ilerleyen mezunlarımızın bir bölümünü Karaveli Yoga&Pilates Home ekibine katmayı hedefliyoruz. Bu nedenle, eğitim içeriğimiz, standartların çok üzerinde ve kapsamlı oluyor. Karaveli Yoga&Pilates Home e olarak, Pilates eğitmeni yetiştiren bir kurum olduğumuz için, her gün kişi ve kurumlardan eğitmen talebi alıyoruz. Öncelikli hedefimiz, mezunlarımızın yönlendirmelerini yapmak oluyor.Bir yandan da, hiç bir eğitim programının sizlere iş garantisi sunmadığının farkında olmalısınız.Mezuniyetiniz sonrasında, başvuracağınız yerler, sizlerden bir deneme dersi talep edecek ve bu derste ne kadar donanımlı olduğunuzu anlamaya çalışacaktır.Dolayısıyla, işe giriş sürecinizin, sizin eforunuzu da gerektirdiğini bilmelisiniz.

Sertifikanın kapsamı nedir?

Karaveli Stüdyo tarafından verilen 150 saatlik Mat Pilates Eğitmenlik Programı Başarı Belgesi, kapsamlı programı başarıyla tamamladığınızı ifade eden bir belgedir. Bu belgeye sahip olmanız demek, tam donanımlı, neyi, neden yaptığını bilen ve anlatabilen, standartların üzerinde bir Pilates eğitmeni olmanın yolunu gösteren bir programı başarı ile tamamlamışsınız demektir. Nasıl, hiç bir okul diplomasının kurumlar üzerinde yaptırımı yok ise, alacağınız belgenin de hiç bir kurum üzerinde bir yaptırımı bulunmamaktadır. Her kurum, kendi işe alım standartlarını, kendisi belirlemektedir.Karaveli yoga&Pilates Home tarafından verilen başarı belgesi, devlet onaylı, resmi bir belge değildir. Türkiye’de, Jimnastik federasyonu tarafından verilen sertifika dışında, hiç bir belgenin devlet onayı yoktur.