* Karaveli Yoga & Plates

Yin Yoga Nedir?

 

Yin Yoga, her yaşa ve seviyeye uygun, meditatif bir yoga uygulamasıdır. Uygulamanın özü, geleneksel yoga uygulamasına dayanır. Adını ve temellerini yin ve yang felsefesinden alan Yin Yoga, günümüzde en sık rastlanan yoga uygulaması olan “Hatha Yoga”nın altında yer alan bir yoga tarzıdır.

 

Bedenin sınırlarını zorlamadan, pozlarda uzun süreli (2-10 dk) kalınır ve uygulama sırasında etkilenmesi hedeflenen bölgelerdeki kaslar pasif bırakılır. Bedene esneklik kazandırır, bağ dokusundaki uzun süreli yapışmaları açmaya yardımcı olur.

 

Modern yaşama hakim olan “aceleye, yapmaya, başarmaya odaklı” hayatımızı dengeleyici niteliktedir. İnsanı yavaşlatarak, kendini dinlemesine, kendi içine bakmasına vurgu yapar. Ruhu ile kopan bağını yeniden oluşturmasına, insanın kendine yaklaşmasına yardımcı olur. Bu anlamda günümüz insanı için terapi niteliğinde olabileceği söylenebilir. İnsanı hem fiziksel hem de zihinsel olarak meditasyona hazırlar ve uzun süreli meditasyona oturmayı kolaylaştırır.

 

Diğer yandan fiziksel olarak da yang (dinamik, kasları güçlendirmeye odaklı) yoga uygulamasını ve tüm yang fiziksel aktiviteyi dengeler. Özellikle kalça, bel bölgesi, leğen kemiği, omurga ve bacaklardaki bağ dokularını hedef alır. Omurga sağlığı için çok faydalıdır.