* Karaveli Yoga & Plates

Günümüzde batıda yoga terapi bedende bulunan bir takım fiziksel sorunların tıbbi tedavisinin yanında, tamamlayıcı, ve destekleyici terapotik bir dal olarak kullanılmaktadır.

İnsan bedenindeki fiziksel sorunlar temel olarak iki bölgeye ayrılır.

  Bunlar;

• Bedenin alt kısmında; bel, kalça, ve sakrum bölgesindeki sorunlar.

• Bedenin üst kısmında; boyun, omuzlar, ve üst sırttaki sorunlardır.

Bunun yanında bedendeki sıkıntıları da temel olarak ikiye ayırabiliriz.

Bunlar;

• Omurga ile bağlantılı sıkıntılar. Bel fıtığı, skolyoz, kifoz, boyun fıtığı gibi.


• Omuganın dışındaki bölgelerde iskelet ve sinir sistemini etkileyen sıkıntılar.

Siyatik, dişleri sıkma, omuzlarda, dizlerde, el ve ayak bileklerindeki sorunlar gibi.
Bir çoğumuz hayatımız boyunca yukarıda belirtilen sorunlardan birinin veya birkaçının etkilerinden yakınırız. Bunların hiçbiri öldürücü rahatsızlıklar olmamakla beraber gündelik hayatımızda performansımızı kısıtlar ve yaşam kalitemizi etkilerler.


Workshop Kimler Katılabilir?

• Her yaştaki insan rahatlıkla derslere katılabilir.

Yoga Terapi Nedir?

Yoga terapi, hafif ve güvenli; herkesin hiçbir yoga tecrübesine sahip olmadan rahatlıkla yapabileceği başlangıç seviyesinde yumuşak bir uygulamadır.

Yogadan Farkı Nedir?

Bilinen klasik Hatha yoga türlerine benzer ancak uygulamasında farklıdır. Hatha yoga uygulamasına bir ön hazırlık olarak da görülebilir. Nefes ile yapılan akışlarla, pozlara tekrarlarla girilip çıkılarak, veya bazen pozun içinde birkaç nefes kalınarak çalışılan bölgedeki kasılı kaslar gevşerken zayıf kaslar güçlenir, ve bu bölgelerde sirkülasyon artar. Ayrica tüm yoga çalışmalarında olduğu gibi yapılan fiziksel çalışmanın şifa verici etkileri zihinsel ve duygusal düzeylerde de görülür. Bedenimiz ve omurgamız yitirdiği esnekliği ve hareket kabiliyetini zamanla geri kazanırken, iskelet sistemimiz hizalanir, duruşumuz iyileşir.

Yaptığımız çalışma ile vucudumuz, solunum, ve dolaşım sistemimiz güçlenir ve rahatlar.
Amerika’daki Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından onaylı Yoga terapi uygulamalarının yaratıcısı olan Gary Kraftsow’a göre; "Yoga gittikçe parlaklığı artan bir yıldız gibi, doğunun çoçuğu olmaktan çıkıp bir dünya vatandaşı oluyor."

Yoga terapi ile bedenin çeşitli bölgelerinde bulunan acıların farkındalıkla değişimine yer açılır. Düzenli ve farkındalıkla yapılan uygulamalar ile acımızı tanıyıp, hafifletip, rahatlatma üzerine yoğunlaşırız. Yogayı daha önce deneyip çok zorlandıysanız, yogaya başlamak istiyor fakat yoganın zor olduğunu düşünüyorsanız, veya yoga yapıyor ama bedeninizin bazı bölgelerinde sorunlar yaşıyorsanız Yoga terapi tam size göre olabilir.

Workshopa katılım için rezervasyon yaptırırken ve derslerden önce hareketlerinizi kısıtlayıcı bir sağlık sorununuz var ise lütfen belirtin.

Bu eğitim yoga hocalarına ve deneyimli öğrencilere açıktır. Yoga Terapi’yi ve yoga anatomisini daha derinden tanımak ve kendi uygulamasını derinleştirmek isteyen herkes katılabilir. Yoga Terapi’nin odak noktası yaşam kalitesini iyileştirmektir.