* Karaveli Yoga & Plates

Geçen yıl düzenlediğimiz ve artık gelenekselleşen "Hint Gecesi" etkinliğimiz ile Sizlerle yeniden birlikte keyifli ve paylaşım dolu bir gece geçirmek için bir arada bulunacağız.

Gecenin Programı:

-Meditasyon -Mantralar -Mudralar -Virabhadrasana II - Savaşçı 2 Duruşu -Klasik Hint menüsü -Varanasi (sokak çayı)

Kalp açıcı mantraları toplu halde soyleyerek, bedendeki hislerle derinden temasa geçeceğiz. Müzik ve sessizliğin bütünlüğünü içerisinde mantraların özel ve güçlü titreşimlerini bedende hissetmeyi deneyimleyeceğiz.

Mantra meditasyon manevi bir uygulama ve aynı zamanda ses ve zikir yogası olarak da bilinir. Nitelik gerektirmeksizin herkes tarafından söylenebilir.

Mudra (Sanskritçe) "manevi jest" ve enerjik figüratif "mührü" dür. Mudralar kol, el ve vücut pozisyonlarını kullanır. Bilindiği kadarıyla 200′ün üstünde Mudra vardır.Mudralar arasında en bilinenleri meditasyon sırasında uygulanan el mudralarıdır. El ve parmaklarla çeşitli hareketler yapılarak mudralar oluşturulur. Meditasyon çalışmalarına yeni başlayanlar için çok fark etmese de çalışmalarını derinletmiş kişilerde ellerin konumu önemlidir.

Virabhadrasana - Warrior Pose - Savaşçı Pozu - Sanskritçe

Anlamı: virabhadra = yaratılan güçlü dayanıklı bir kahramanın adı.

asana = duruş, poz (aasana - Sanskrit alfabe ile -आसन )

"Savaşçı 2 Pozu" olarak geçen Virabhadrasana II, üç savaşçı pozundan biridir. Bir asanaya, Yogiler özellikle şiddetsizlik yönleriyle bilinirken "Savaşçı" ismini vermek garip gelebilir. En saygın Yoga metinlerinden biri olan Bhavagat Gita, ünlü ve korkusuz savaşçılar Krishna and Arjuna arasında geçer. Bu pozu uygularken en ideali kendimizi "Ruhsal savaşçılar" olarak ele almaktır: Evrensel düşmanımız, tüm acılarımızın nihai kaynağı, Farkındasızlığa-Avidya'ya karşı savaşan...

Bu güzel gecede Klasik Hint menüsü eşliğinde otantik yemeklerden oluşan muhteşem tatlar siz değerli misafirlerimize sunulacaktır.Hint mutfağı, genellikle bol baharatlı yemeklerden oluşan bir mutfaktır.

Tatlıdan tavuğa kadar tüm yemekler baharatlıdır. Tatlılar tarçın ağırlıklı ve tavuklar köri ağırlıklıdır. Hinduluk dini sebebiyle fazla dana eti kullanılmaz. Tavuk eti ağrlıktadır. Aslında köri denilen bir baharat yoktur. "Köri"ler yemeğe göre değişiklik sergilemektedir. Örneğin bir tavuk ya da bir sebze yemeğinin "köri"si farklı olabilir. Hindistan'da bir restorana gidip Köri isterseniz kimse bir şey anlamaz. Genelde yemeğin sosunda "gravy" ya da "köri" denilmektedir. Diğer bütün yemekler gibi bunun adı bölgeden bölgeye değişebilmektedir.

Varanasi (sokak çayı)

Hinduizm ve Budizm ile kutsal bir kent olan,Ganj Nehri kıyısında kurulu Hindistan'ın kutsal sokaklarında içilen sokak çayı ile içiniz ısınacak.

Namaste Chai

Hindistan, dünya çay üretiminin %70’ini elinde tutan ve Assam, Darjeeling gibi kaliteli çaylar üreten bir ülke. Peki Hindistan‘da çay içmenin kültürü nedir? Hintliler çayı nasıl içer? İşte bir gün yolunuz Hindistan’a düşerse çaysız kalmayın diye hem yararlı hem lezzetli Hindistan’ın çay rehberi…

Hindistan’da ‘bana bir çay çek usta’ derseniz -tabii Hintçe bunu demek zor o yüzden ça, chai, çay sizi kurtarır- size tip olarak nescafeye benzer bir çay gelir. Çünkü Hindistan’da çay sütlüdür ve siz ‘no milk‘ demediğiniz sürece de sütlü gelir. Sütsüz istenilen çaylar da bizim damak tadımıza yakın siyah çaylardır. Sütlü çay geldiğinde çayın İngiliz çayı gibi olmadığını anlayacaksınız. Çünkü siyah çaya sadece süt değil aynı zamanda ‘masala‘ adı verilen bir tür çeşni de katılmıştır. Yani toplarsak, klasik bir Hint çayı sütlüdür, şekerlidir ve baharatlıdır. Masala adı verilen baharat karışımının içine ise kakule, zencefil, tarçın, karanfil ve karabiber konulur.

Bu etkinlik Karaveli Yoga&Pilates Home tarafından üyelerine düzenlenmiştir.

Sevgiler...


Tarih : 27 Şubat 2015 / Cuma

Saat : 19:00

Ücret : 20 TL

0 462 326 07 12
0 530 101 12 76