* Karaveli Yoga & Plates

YİN YOGA : DERİN PRATİKTEN MEDİTASYONA

Yin Yoga; daha dinamik ve kaslara dayalı ‘yang’ egzersizleri tamamlayıcı bir stil olarak, uygulayana bir içe bakış, aktif olan zihni dinginleştirme, nefesinin farkına varma ve farklı algı katmanlarını deneyimleme fırsatı sunar.

Yin yoga oldukça basit bir uygulamadır.Bir poza gireriz , ortalama 3-7 dakika kalırız. Kasları rahatlatırız ve bedenin derinlerine inip kaslarımı sarmalayan, eklem kapsüllerimizi meydana getiren, daha kuru bağ dokunun(facia) güvenli bir şekilde güçlenmesi ve esnemesini ve terapiye dönük bir etki görmesini sağlarız.Pozlardaki hiza kuralları da oldukça basittir ama daha da önemlisi işlevsel ve organiktir.Bedenimizi dinleriz,:omurgamızın,leğen kemiğimizin ve kalçalarımızın kendi doğal şekillerinin elverdiği biçimde pozun içine yerleşiriz.

  Buna rağmen kendimizi bu düzeyde bir basitliğe getirmek oldukca zorlayıcı olabilir.Güçlü bir esneme ile geniş bir yüzeye yayılan ve ligametlerin ve eklemlerin içine derinlemesine inerken dakikalarca hareketsiz ve sessiz kalmak sadece fiziksel olarak değil,duygusal ve zihinsel boyutta da oldukça zorlayıcıdır.Bedenimizi dinleyerek pozumuzu doğal hizaya getirebilmek,pozun içerisinde bedenimizde sürekli değisen duygu ve düşüncelerimize yargısız bir biçimde ve farkındalıkla ve anlayışla yaklaşma gücünü gerektirir.

Bu 3 saatlik workshopta Devrim ,Yin Yoga’nin temellerini oluşturan adımlar üzerinde duracak.

Bu çalışmanın en önemli noktası farklı beden yapılarımızın sonsuz çeşitliliğini anlayıp , neden herbir pozun kişiye göre adapte edilmesi gerektiğini kavramak ve her Yin Yoga uygulayıcısının kendi özel iskelet yapısıyla pozları kendi bedenlerine göre adapte etmelerine yardımcı olmak.

YiN YOGA: ÇAKRALAR , MERiDYENLER VE MEDiTASYON

Bu çalışmamızda Yin Yoga’nın enerjitik etkilerine vurgu yaparken meridyen teorilerine dayanan Yin serileri üzerinde çalışacağız.Biraz da çakra sistemine bakacağız.

Yaklaşık 8 yıllık yoga eğitmenliğim ve 12 yılı aşan reiki deneyimim boyunca beni en çok etkileyen şey tüm bu çalışmaların insanın bedeni ,ruhu ve zihni üzerindeki enerjitik etkileri olmuştur. Enerji bedenin gizemi ruhun ve hayatın gizemi kadar derinlerdedir. Çakralar bedenin fiziksel ,duygusal ve düşünsel katmanlarını birbirine bağlayan enerji sarmalları iken meridyenler süptil enerji ırmaklarıdır ve organları beslerler. Enerji bedenimizdeki sorunlar ,organları direk etkiler ve bu etkiler pekçok katmanda yaşanır. Mesela karaciğer enerjisinin yetersiz yada fazla olması öfkeyi yarabilir…böbreklerde ise başladığın bir işi bitirememe ,belde sürekli rahatsızlık olarak kendini gösterebilir.

Yapacağımız uzun serilerle organlar üzerine de yoğun bir etki yaratırken, bağışıklık sistemini güçlendirerek , bu organların enerjilerini de dengeleyeceğiz.Dersi meditasonlarla tamamlayacağız.

Kimler katilabilir?

Hem yeni başlayanlar hem de tecrübeli yoga uygulayıcıları için uygundur.

Halihazırda yoga eğitmeni iseniz Yin bakış açısını kendi derslerinize katmanız mümkün.

Workshop sonrası özellikle eğitmenlerin sorularına cevap vermek için küçük bir sohpet olacaktır.

Her iki workshopa katilmaniz Yin Yoganin hem anatomik hem de enerjitik katmanlarını deneyimlemeniz açısından tavsiye edilir.

Devrim Akkaya Kimdir?

2006-2007′de Zeynep Aksoy ve David Cornwell’in Cihangir Yoga hocalık eğitimine katılıp 200 saatlik eğitim sonunda Independent Yoga Network (IYN) onaylı uluslar arası geçerliliği olan sertifikasını almıştır. 2007′de Sarah Powers ‘tan ilk Yin Yoga egitimini almıştır. 2009′da Chicagoda ilk defa Paul Grilley Yin Yoga ve Anatomi Hocalık eğitimini tamamlayarak Yin Yoga’yı daha da yoğun uygulamaya başlamıştır. 2010 yılında bir kez daha Hamburg ta 100 saatlik Yin Yoga ve Anatomi Hocalık Eğitimine katIlan Devrim,bundan sonra düzenli olarak her yıl Paul Grilley ile çalışmak icin farkli ülkelere seyahat etmistir. Kendisi ile toplam 5 eğitim tamamlamıştır.

Paul Grilley ile Advanced Training tamamlayan dünyadaki 20 öğrenciden biridir, ileriki eğitimlerden birinde kendisine asistanlık yapacaktır.

Tias Little, Sharon Gannon & David Life ,Peter Sterios,Godfrey Devereux’nun yoğun eğitim workshoplarına katılan Akkaya, yoga dersleri vermenin yanısıra Aile Dizimi sistemiylede yakından ilgilidir.Swagito Liebermeister ile Aile Dizimi eğitimini 2 kere tamalayıp, bu yöntemin uygulamacısı olmak istemektedir.

Aynı zamanda Reiki eğitmeni olan Devrim, Reiki’ye Gülcan Arpacıoğlu ile 2002 yılında başlamıştır. 2005′te Reiki ustası William Lee Rand’den özgün Reiki teknikleri eğitimi almıştır. 2003 yılında duygusal özgürleşme teknikleri, özgün adıyla Emotional Freedom Techniques (EFT) eğitimini tamamlamıştır. 8 senedir İstanbul ve çeşitli şehirlerde Reiki inisiasyonlarI yapmaktadır.

Mimar Sinan Üniversitesi İstatistik mezunu olan Devrim, "anne-bebek", "çocuk ve hamile" yogası alanlarında yurt dışında pek çok kuruluşta eğitimlerini tamamlamıştır. Dünyaca ünlü Birthlight ve ¥ogakidsin İstanbulda yapılan eğitimlerinin asistanı ve partner koordinatörüdÜr.

Reiki, enerji çalışmaları, meditasyon,karma,meridyen teorileri, çakralar ve bunların yoga uygulamalarındaki etkileri ve katkıları konusunda kişisel çalışmaları ve okumaları ve egitimleri devam etmektedir.

Yoga ve meditasyonların hayatına kattığı açıklıktan esinlenerek ve katıldığı bir aile dizimi çalışmasından yola çıkarak çektiği Diyar isimli bir belgesel film üzerinde çalışmaktadır.