REFORMER

Reformer aletinin tasarımının ilk temelleri Joseph Pilates‘in 1. Dünya savaşı döneminde yaralı askerleri yataklarında tedavi etmeye başlamasıyla atılmıştır. Joseph Pilates’in hastanede yataklara ve duvarlara taktığı yaylarla hastaları tedavi etmesi aslında bugünün modern Reformer aletlerinin ilk denemeleridir. Bu çalışma ve tedavi sistemi sayesinde hastalar, yataklarından kalkmak zorunda kalmadan uygulayabildikleri yaylarla belli bir dirence karşı yaptıkları egzersizlerle beklenenden çok daha çabuk iyileşme göstermişlerdir.

Reformer üzerinde egzersiz yaparken, amaç güç kazanmak, vücudu kendi sınırları içinde doğru şekilde esnetmek, denge merkezini, postür bozukluklarını düzeltmek ve tüm bunlar esnasında doğru nefes, doğru tempo, odaklanma ve akıcı hareket ilkelerine sadık kalmaktır. Derslerde dengeli bir bütünlük olmalıdır; çünkü, amaç sadece belirli kas gruplarını şişirmek ya da büyütmek değil, esnetip uzatarak kuvvetlendirmektir.

Reformer aleti, özellikle yatarak uygulanan hereketlerde yerçekiminin etkisini azalttığı için kişinin daha rahat hareket etmesini sağlar. Egzersizlerin vücut ağırlığı kullanılarak yapılmasına karşın reformer aletinin tasarımındaki olağanüstü hesaplamalar sayesinde kaslar güçlenir ama bu esnada eklemlere yük binmesine de engel olunur. Reformer aleti ve diğer tüm pilates aletleri (Ladder Barrel, Chair, Cadillac,Tower of Power) bilinçli bir eğitmen gözetiminde doğru yayların ve açıların kullanılması sayesinde bir çok egzersiz türünden daha güvenli olma özelliğini de taşımaktadır.


Reformer; genel direnç, esneklik, koordinasyon ve denge dâhil pilatesin en bilindik faydalarının tümünü bir arada sunar. Bunun karşılığında bu aletler, daha iyi duruş, zarif, etkin hareket ve çoğu insan için sırt ağrısı gibi fiziki dengesizliklerle ilişkili ağrılardan arınma gibi günlük yaşamda ihtiyaç duyulan gelişmelere öncülük eder. Reformer kuvveti artırırken esnekliği artırmak için geniş kapsamlı hareketlerin mükemmel yapılmasını sağlar. Vücudu egzersiz sırasında gererek uzatır ve bu uzunluğu sürdürmek için bedeni eğitir.

Reformer egzersizleri her yaştan insanın rahatlıkla uygulayabileceği bir egzersiz sistemdir. Ayrıca reformer aleti sayesinde egzersizler engelli bireylere adapte edilebilir. Böylece fiziksel ve zihinsel rahatlama, uyum ve vücut farkındalığı sağlanabilir. Dansçılar ve sanatçılar tarafından özellikle tercih edilmektedir çünkü kas gelişimini sağlarken kasları kalınlaştırmadan sıkı bir görüntü sağlamaktadır. Ayrıca duruş bozukluklarının tedavisinde, esneklik kazanmada ve denge gelişiminde, sakatlık rehabilitasyonunda etkili olarak kullanılabilmektedir.

Karavelİ Yoga & Pİlates Home